سفارش تبلیغ
صبا ویژن
آن که حاجت به مؤمن برد چنان است که حاجت خود به خدا برده و آن که آن را به کافر برد چنان است که از خدا شکایت کرده . [نهج البلاغه]
لوگوی وبلاگ
 

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :7
بازدید دیروز :0
کل بازدید :8566
تعداد کل یاداشته ها : 93
103/2/17
7:56 ع

 تقلید از فرهنگ غلط غرب تا بدان جا در ذهن و فکر بعضی از جوانان ایرانی رسوخ کرده که از مدل‌های موی غربی، لباس‌های تنگ و بدن‌نما که بگذریم این روزها شاهد عادی شدن برداشتن ابرو توسط برخی از پسران جامعه و حتی آرایش آنها هستیم.

به گزارش آفتاب دل، بحث بر سر مقوله حجاب و عفاف و لزوم توجه به این موضوع یکی از مقولاتی است که شاید نقل تمام محافل و جلسات فرهنگی باشد و ضرورت توجه به آن در سخنان تمام مسئولان و مدیران، خودنمایی کند.
صحبت از حجاب و عفاف که می‌شود شاید ناخودآگاه ذهن اغلب مردم به سوی دختران و زنان بی‌حجاب و بدحجاب برود، هر چند منکر لزوم فرهنگسازی در ارتباط با رعایت حجاب در میان بانوان نبوده و نیستیم، اما باید دید سهم مردان از «حجاب و عفاف» چه میزان است و آیا به واقع توجهی به این موضوع می‌شود؟
تقلید از فرهنگ غلط غرب تا بدان جا در ذهن و فکر بعضی از جوانان ایرانی رسوخ کرده که از مدل‌های موی غربی، لباس‌های تنگ و چسبان، پوشش‌های زننده و یا لباس‌های بدن‌نما که بگذریم این روزها شاهد عادی شدن برداشتن ابرو توسط برخی از پسران جامعه و حتی آرایش آنها هستیم.
این بحران بی‌هویتی تا جایی پیش رفته که نه دیگر بالای شهر می‌شناسد و نه پایین شهر؛ انگار هویت خود را نیز به مانند ابروهایشان بر باد داده‌اند و خیالی هم نیست!
متأسفانه دارالمؤمنین همدان نیز این روزها دچار چنین معضلی شده که شاید این وضعیت دیگر عادی شده باشد و این عادی بودن یعنی زنگ خطر.
آرایشگاه‌های مردانه نیز پابه پای این بحران بی‌هویتی، هویت از کف داده و با تبلیغ مدل‌های فشن، برداشتن ابرو، رنگ مو و رنگ ابرو، خود به یک تابلوی تبلیغاتی در گسترش این معضل تبدیل شده‌اند.
جالب آن که برخی از پیرایشگران، برای برداشتن انواع و اقسام ابروهای مردانه و جذب مشتری، اقدام به فراگیری آموزش‌های لازم در این زمینه می‌کنند.
برخی دیگر از آنها نیز از برنامه‌های ماهواره‌ای الگو می‌گیرند تا به قول خودشان از آموزش‌های به‌روز و مدهای جدید بهره گیرند و هنر خود را روی مشتری‌های‌شان عرضه کنند!
با آقایی 58 ساله‌ که کارش پیرایشگری بود و اعتقاد داشت باید همیشه مرتب و پاکیزه بود، به گفت‌وگو نشستیم و از کسب و کارش پرسیدیم.
او با بیان اینکه 37 سال سابقه کار آرایشگری دارد، افزود: بیشتر مشتریانم، افراد مسنی هستند که البته در جوانی برای اصلاح سر و صورت خود نزد من می‌آمدند.
وی با اشاره به اینکه از قشر جوان و نوجوان، کمتر کسی برای اصلاح به اینجا می‌آید، درباره دلیلش گفت: راستش را بخواهید از این ادا و اطوارها که نسل جدید دارند، بلد نیستم.
این پیرایشگر گره‌ای بر ابروهایش انداخت و ادامه داد: مدل موهای آنچنانی، رنگ مو و حتی برداشتن ابرو دیگر برای پسرهای جوان عادی شده و من هم نه از این کارها بلدم و نه علاقه‌ای به دانستن آن دارم.
وی به بیان خاطره‌ای پرداخت و گفت: یکی از همین جوان‌ها که برای اصلاح به آرایشگاه من آمد با تعجب نگاهی به در و دیوار آن انداخت و با این جمله که «ای بابا! اینجا هم که هیچی نداره!» راهش را کشید و رفت.
این آرایشگر در حین صحبت‌هایش به حالت تأسف سری تکان داد و افزود: قدیم‌ترها می‌گفتند «مرد است و سیبیلش» اما انگار حتی دیگر از ابروی مردانه خبری نیست.
وی که معتقد بود جوانان این مملکت، جوانان سر به راه و خوبی هستند، علاج این مشکل را در توجه به دین و عرف جامعه دانست.
به نظر می‌رسد آرایش کردن پسران و برداشتن ابرو توسط جوانان، ناشی از کمبود اعتماد به نفس، تزلزل باورهای اعتقادی، غرب‌گرایی و خودکم‌بینی آنان باشد.
یک جوان فروشنده که تقریباً 23 سال سن داشت و لباس تنگ و عجیب و غریبی بر تن داشت، مشغول صحبت با دوستش بود و خیلی راحت از اینکه برای اصلاح ابروهایش وقت گرفته، حرف می‌زد.
دوستش نیز که در پوشش عجیب و غریبش کم از او نداشت؛ از «کار ابرو»ی آن آرایشگاه پرسید و بعد از کلی تعریف رفیق 23 ساله‌اش، از رفتن به آنجا و مرتب کردن ابرویش استقبال کرد.
با شنیدن این صحبت‌ها، ناخوادآگاه به فکر فرو رفتم و از خود پرسیدم «پس حیا کجا رفته؟ چه قدر قبح بعضی مسائل ریخته شده و به یک امر عادی درآمده است!».
البته باید گفت آنچه در آرایشگاه‌های زنانه به «برداشتن ابرو» معروف است در سالن‌های آرایش مردانه به آن «کار ابرو» اطلاق می‌شود به این صورت که در سالن‌های آرایش مردانه یک صندلی مخصوص برای این کار در نظر گرفته شده و برخی با اختیار و علاقه خود بر روی آن می‌نشینند و بعضی دیگر با تبلیغ و بازار گرمی مدیر پیرایشگاه؛ در این میان سر این دسته از پیرایشگران در روزهایی که بازار عروسی داغ است، شلوغ‌تر می‌شود چون اغلب آقادامادها بر روی صندلی‌های مخصوص «کار ابرو» می‌نشینند تا شاید از عروس خانوم‎‌ها چیزی کم نداشته باشند!
پیرایشگرانی که به گفته خود، دوره مخصوص این کار را دیده‌اند مدل‌های «کار ابرو» را برای مشتریان جوان و بعضاً دامادها با هزینه‌هایی که مشخص شده شرح می‌دهند و این اتفاق ساده‌ای است که این روزها در آرایشگاه‌ها می‌افتد و خبری از شرم و حیا نیست که نیست.
«محمد» جوان آرایشگری است که از گرایش جوانان به برداشتن ابرو و البته بیشتر زیرابرو سخن گفت و ادامه داد: تا هفت هشت سال پیش این اتفاق خیلی کم و به ندرت می‌افتاد اما این روزها تعداد پسرانی که برای برداشتن ابرو به آرایشگاه می‌‌آیند خیلی زیاد شده است.
وی با بیانی خودمانی از این کار آنان به عنوان «جوگیری» یاد کرد و گفت: البته این دسته پسران با این کارها و پوشش نامناسب به دنبال جلب توجه و کلاس گذاشتن هستند.
این جوان آرایشگر که معتقد است اگر برای جوانان زمینه کار و ایجاد اشتغال مهیا باشد، دیگر وقت خود را بیهوده تلف نمی‌کنند، یکی دیگر از معضلات در این زمینه را مربوط به برنامه‌های ماهواره‌ای دانست.
رئیس اتحادیه صنف آرایشگران مردانه نیز در این باره دیدگاهی داشت.
امیر عدالتی اظهار داشت: با آرایشگاه‌هایی که خدمات غیرقانونی ارائه می‌دهند، برخورد قانونی صورت می‌گیرد.
وی با بیان اینکه صورت تیغ زدن و ابرو درست کردن برای مردان اشکال شرعی دارد و حرام است، گفت: هیچ یک از آرایشگاه‌های دارای پروانه کسب همدان در این زمینه فعال نیستند.
رئیس اتحادیه صنف آرایشگران همدان گفت: آن دسته از آرایشگاه‌هایی که در این زمینه فعالیت می‌کنند، دارای پروانه کسب نبوده و کاری غیر قانونی انجام می‌دهند.
وی منکر اقدام برخی از این آرایش‌ها در پیرایشگری‌های مردانه شد و گفت: برخی از آقایان که علاقه‌مند به برداشتن ابرو هستند، با آرایشگاه‌های زنانه هماهنگ کرده و این کار در آرایشگاه‌های زنانه انجام می‌گیرد!
در هر صورت باید فکری به حال این وضعیت کرد و نسبت به این پدیده بی‌تفاوت نبود.
با فرض اینکه آرایشگا‌ه‌های ارائه‌دهنده این خدمات، دارای مجوز کار نباشند اما آیا نباید ساماندهی شده و با آنها برخورد لازم صورت گیرد؟!.
یکی از راه‌های مؤثر برای مقابله با بروز چنین پدیده‌هایی تربیت صحیح فرزندان، وجود ارتباط سالم بین پدران و پسران، توجه به آموزه‌های دینی و دوری از ماهواره و برنامه‌های مخرب آن و نظارت بر عملکرد آرایشگاه‌هاست.
تا زمانی که الگوهای فرهنگی غربی، جوانان را به سمت و سوی این گونه رفتارها ترغیب و تشویق می‌کنند و الگوهای غنی اسلامی ایرانی برای نسل جدید تبیین و تشریح نمی‌شوند باید دوباره شاهد جولان مردانی با ظاهر زنانه در جامعه بود، پس نباید بی‌تفاوت بود و گذاشت و گذشت!

 


  
  

خواننده کرد ایرانی که بیشتر از آنکه در ایران طرفدار داشته باشد در کردستان عراق طرفدار دارد و با توجه به فضای انتخاباتی در عراق و کردستان عراق نامبرده به عنوان مبلغ انتخاباتی احزاب کرد عراق کنسرت برگزار می کند.

به گزارش آفتاب دل، این روزها عزیز ویسی خواننده کرد ایرانی که بیشتر از آنکه در ایران طرفدار داشته باشد در کردستان عراق طرفدار دارد و با توجه به فضای انتخاباتی در عراق و کردستان عراق نامبرده به عنوان مبلغ انتخاباتی احزاب کرد عراق کنسرت برگزار می کند.

یک خواننده کرد ایرانی مبلغ انتخاباتی احزاب کردستان عراق +عکس
 
عزیز ویسی این بار قرار است کنسرتی در بغداد در حمایت از کاندیدهای حزب دمکرات کردستان عراق برای پارلمان عراق برگزار بکند.
هر چند او می گوید برایش مهم نیست برای چه حزبی برنامه برگزار می کند چون او برای مردم ترانه سرایی می کند نه احزاب.
عزیز ویسی یکی از خواننده های مجلسی است که ترانه های رقص و آواز محلی به زبان کردی اجراء می کند.

  
  

گردنه ی صعب العبور وام ازدواج سد راه زوج های جوان کردستانی


مصائب دریافت وام ازدواج در بانک ها برای مردم داستان کهنه اما درد تازه ای است زیرا کم تر کسی است که این روزها زوج جوانی در اطراف خود داشته باشد و خبر از نابسمانی های اخیر در بحث پرداخت وام ازدواج نداشته باشد.


به گزارش خبرنگار آفتاب دل، با تورم و گرانی های اخیر که بر کشور حاکم شده ازدواج این روزها فرآیندی پرخرج و پر هزینه است که هم خانواده های دوطرف را بسیار درگیر می کند و هم جیب دو طرف را خالی می کند وبرای همین بسیاری از جوانان از ازدواج فراری هستند چرا که علاوه بر هزینه جشن و جهاز و مهریه و ...هزینه تهیه مسکن و خورد و خوراک نیز به جوانان فشار وارد می کنند تا تشکیل زندگی جدید را فراموش کنند و با خانه پدری بسازند.


بحث ازدواج جوانان موضوعی است که این روز ها چالشی پیش روی جوانان و جامعه قلمداد می شود. اما یکی از مشوق ها یا به عبارت دیگر کمک هزینه که برای این امر مقدس در نظر گرفته شده است، این روزها در شهرستان سنندج در کما فرو رفته است.


بحث ازدواج جوانان موضوعی است که این روز ها چالشی پیش روی جوانان و جامعه قلمداد می شود.اما یکی از مشوق ها یا به عبارت دیگر کمک هزینه که برای این امر مقدس در نظر گرفته شده است، این روزها در استان کردستان در کما فرو رفته است.


کم تر کسی است که این روزها زوج جوانی در اطراف خود داشته باشد و خبر از نابسمانی های اخیر در بحث پرداخت وام ازدواج نداشته باشد.


در حال حاضر چند ماهی است که متقاضیان تسهیلات ازدواج  در استان کردستان در دریافت تسهیلات با مشکل مواجه شده و با وجود اعلام نام سه بانک در سایت ،بانکها از پذیرش متقاضیان خودداری می کنند.


 پرداخت تسهیلات ازدواج چند ماهی است که با مشکل مواجه شده و اغلب مراجعه‌کنندگان موفق به دریافت تسهیلات نمی‌شوند. بانک‌های عامل برای پرداخت تسهیلات ازدواج یا می‌گویند فعلا تسهیلات نمی‌دهیم یا فرد متقاضی را در نوبت پرداخت قرار می‌دهند که به گفته مسئولان بانک زمان پرداخت سال آینده ودرصورت تامین اعتبار است.


یکی از جوانانی که تازه ازدواج کرده است در گفتگو با خبرنگار آفتاب دل گفت: به بانک‌ها مراجعه کرده‌ایم و اعلام می دارند برخی از آنها به ما می گویند از حدود4ماه پیش سقف تسهیلات تمام شده است در حالی که سامانه ثبت وام ازدواج،بانک مورد نظر را در لیست بانکهایی که بودجه دارند،ذکر کرده است.


به گفته وی این بانکها هنگام مراجعه متقاضیان می گویند " وام ازدواج نداریم یا بودجه کافی برای پرداخت آن وجود ندارد !" اگر سیاست امروز تشویق جوانان برای امر مبارک ازدواج است و برای افزایش جمعیت برنامه ریزی می شود جای بسی تعجب است که در کردستان خبری از این تشویق ها و برنامه ها نیست و موانع فراوان و مشکلات عظیمی پیش پای جوانان وجود دارد.


سخت کردن مراحل دریافت وام ازدواج و هموار نکردن راه برای جوانان باعث شده تا به این ترتیب زوج ها همچنان چشم انتظار وام ازدواج که با تورم و گرانی فعلی تاثیر چندانی هم در هزینه ها ندارد بمانند.


در دوره و زمانه ای که قیمت وسایل لازم برای آماده سازی یک منزل سر به فلک کشیده واقعا جای تاسف دارد که نهادهای مسئول حتی از پرداختن 3 میلیون تومان به عنوان وام ازدواج، اجتناب می ورزند.


گذشته از تمام مراحل سخت دریافت وام ازدواج ، بانک‌های عامل برای پرداخت تسهیلات ازدواج یا می‌گویند فعلاً تسهیلات نمی‌دهیم و یا فرد متقاضی را در نوبت پرداخت قرار می‌دهند که به گفته مسئولان بانک زمان پرداخت سال آینده است.
گویا تسهیلات وام ازدواج در ابتدا شروع خوبی داشت  اما بانک ها در بحث تامین اعتبار با مشکل مواجه شده اند که گویا مسئولان درصدد برگزاری جلسه برای حل این معضل با مدیران بانک مرکزی هستند تا بتواننند هر چه زودتر این مشکل را برطرف کرد.

انتهای پیام/